ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ… ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα είχα δύο επιλογές. Ή να γράψω ένα κείμενο που να ισούται με 3-4 από αυτά που στέλνω στην εφημερίδα σχετικά με τα χθεσινά δρώμενα, ή να μην γράψω τίποτα απολύτως και η σιωπή μου να θεωρηθεί και ως απάντησή μου προς όλη αυτή τη βρωμιά και δυσωδία που αναδεύεται από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελικά επέλεξα το δεύτερο διότι θεωρώ ότι έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

Όπως για παράδειγμα αν μπορεί απόψε η… Μπελγράνο να κάνει την έκπληξη απέναντι στην Ντιφένσα. Πάντως επειδή χθες όλο το βράδυ ασχολήθηκα εκτενώς με το θέμα στο twitter, αν έχετε χρόνο για ξόδεμα μπορείτε να μπείτε είτε στον προσωπικό μου λογαριασμό εκεί (@fontastsounis), ή να κλικάρετε στο bookenemy στη στήλη με τα tweets του Φώντα. Έγραψα… άπειρα σχόλια και δεν παίρνω κανένα πίσω.

Κλείνοντας ως επίλογο το μόνο που έχω να πω ότι προσωπικά αν ήμουν υφυπουργός αθλητισμού θα διέκοπτα σήμερα κιόλας αυτόν τον τραγέλαφο, αυτήν την παρωδία, αυτήν την αηδία που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Και όταν λέω ότι θα το διέκοπτα, δεν εννοώ απαραίτητα μόνο για φέτος. Οι παλαιότεροι θα θυμάστε που η πρωθυπουργός της Βρετανίας η Θάτσερ είχε λάβει τη γενναία απόφαση να αποσύρει τις ομάδες από τα ευρωπαϊκά κύπελλα για πολλά χρόνια λόγω της βίας και των συνεχών επεισοδίων που προκαλούσαν αδιάκοπα οι οπαδοί των ομάδων. Από τότε δεν ξανάγινε τίποτα απολύτως σε βρετανικό γήπεδο. Σε προτεσταντικές εκκλησίες μετατράπηκαν όλα τα γήπεδα και ακόμα και οι πιο… μπρουτάλ οπαδοί φαντάζουν ως αγαθές κορασίδες.

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος συνηθίζουμε να λέμε. Εγώ επειδή δεν είμαι υπέρ της ράβδου θα πω το εξής. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει νόμος, αρκεί αυτός να τηρείται…

Πάμε τώρα στα σημερινά παιχνίδια. Η 25η αγωνιστική του.. εξαίρετου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα κλείνει με την αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα. Η ομάδα της Ηπείρου διεκδικεί με πιθανότητες και αξιώσεις την πέμπτη θέση και μέσα στην έδρα της έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 12 αγωνιστικές. Ήταν το 1-3 από τον ΠΑΟΚ. Σημαντική λεπτομέρεια όμως: το ότι δεν χάνει δεν σημαίνει και ότι κερδίζει… Οκτώ ισοπαλίες συμπλήρωσε ο ΠΑΣ μέσα στα Γιάννενα και αυτό σημαίνει ότι τα 2/3 των αγώνων του τελειώνουν χωρίς νικητή! Ο Απόλλωνας που την προηγούμενη αγωνιστική επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις μήνες, εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού χωρίς διπλό στο ενεργητικό του. Παλεύει με την Κέρκυρα και ουσιαστικά έχουν το ίδιο πρόγραμμα καθώς αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακριβώς ομάδες έως το φινάλε. (Λαμία, Ολυμπιακός, Αστέρας, ΑΕΚ, Ατρόμητος). Κάθε βαθμός λοιπόν ισοδυναμεί με χρυσό πολλών καρατίων και προκειμένου να αποκτήσουν αυτά τα καράτια, μπορούν να παίξουν ακόμα και… καράτε οι παίκτες των δύο ομάδων που το έχουν πάρει πατριωτικά. Στο 1.60 δεν κοντράρω τον Απόλλωνα. Προτιμώ να ρισκάρω στο 0-0 του ημιχρόνου, καθώς αν δείτε τα παιχνίδια της αθηναϊκής ομάδας, σπανίως δέχεται ή πετυχαίνει γκολ στο πρώτο 45λεπτο. (2.45 στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Ακριβώς τα ίδια δηλαδή που κάνει και ο Άρης στη Φούτμπουλ Λιγκ. Δηλαδή, που τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του έληξαν 0-0 στο ημίχρονο! Μέσα στη Θεσσαλονίκη παραμένει αήττητος και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε 10 αγωνιστικές. Διατηρεί δηλαδή την καλύτερη εντός έδρας άμυνα σε ολόκληρη την Ευρώπη! Σήμερα υποδέχεται τον Εργοτέλη που παρά το γεγονός ότι βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, και αυτός δεν δέχεται εύκολα γκολ σε πρώτο ημίχρονο. Για την ακρίβεια, στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές δέχθηκε μόλις ένα τέρμα από τα Τρίκαλα. Όλοι οι αριθμοί και η στατιστική λοιπόν οδηγούν και συνηγορούν στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό και στα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου.

Στη Β Γαλλίας η ομάδα που μετρά τα περισσότερα under στο πρωτάθλημα είναι η Λανς που συμπλήρωσε 20 στα 28. Η άμυνά της είναι πολύ καλή, αλλά η επίθεσή της από τις χειρότερες του πρωταθλήματος. Σήμερα φιλοξενεί τη Μπουργκ που διαθέτει την τέταρτη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση. Όταν αντίκρισα τις αποδόσεις του under στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] νόμιζα ότι πρόκειται για… τυπογραφικό λάθος. Τελικά όμως δεν επρόκειτο περί λάθος καθώς όντως τόσο ο STOIXIMAN όσο και οι υπόλοιπες στοιχηματικές εταιρίες αξιολόγησαν το under σε εξωφρενικές τιμές για τα δεδομένα της Β Γαλλίας. Προφανώς επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι στις τελευταίες αγωνιστικές η Μπουργκ Περονάς δέχεται και πετυχαίνει πολλά γκολ. Ειδικά η άμυνά της είναι τρύπια αφού είναι η χειρότερη του πρωταθλήματος. Εγώ όμως δεν θα σταθώ στις επιδόσεις της Μπουργκ αλλά σε αυτές των γηπεδούχων οι οποίοι δεν έχουν σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο στα τελευταία 9 παιχνίδια τους! Θα ρισκάρω λοιπόν στο under του [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] στο 2.40, ενώ σκέφτομαι και ένα μικρό bet στα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου.

Το ίδιο δηλαδή που θα παίξω και στον αγώνα της Ακίσασπορ με την Τράμζονσπορ. Οι φορμαρισμένοι γηπεδούχοι διατηρούν απαραβίαστη την εστία τους σε πρώτο ημίχρονο για πέντε σερί παιχνίδια. Η δε Τράμζονσπορ πραγματικά έχει… ξεχάσει τι πάει να πει να πανηγυρίζεις πριν από την ανάπαυλα. Για την ακρίβεια, στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές πέτυχε μόλις ένα γκολ και αυτό στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου! Και η πλειοψηφία όμως των τερμάτων που δέχεται συνήθως μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο. (Στο 2.70 προσφέρει η [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”] το 0-0 ημίχρονο)

Στην Αργεντινή τέλος, το πρόγραμμα προσφέρεται μόνο για τους… κυνηγούς εκπλήξεων, καθώς καμία από τις χαμηλές αποδόσεις των άσσων, δεν θεωρώ ότι συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Η Μπελγράνο είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα και έχει τις λιγότερες (3) ήττες στο πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι θα φοβηθεί τη μέτρια Ντιφένσα.

Τόσο η Νιούελς όσο και η Σαν Μαρτίν διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος και θεωρώ ότι οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένες. Το 1.58 μιας ομάδας που μετρά μόλις τέσσερις νίκες σε 18 αγωνιστικές, δεν έχει καμία απολύτως στοιχηματική αξία.

Το ίδιο ισχύει και για το 1.45 της Ουνιόν Σάντα Φε. Εδώ θεωρώ ότι είναι προτιμότερο το under ή τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου. Θυμίζω ότι η Ουνιόν μετρά 14 στα 18 under με 7 στα 8 στην έδρα της. Τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές δεν έχει σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο. Η δε Τέμπερλεϊ δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε πρώτο 45λεπτο στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Καλή τύχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΠΑΣΧΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ ενισχυμένη προσφορά* από την Betsson
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ
  • 200% ΔΩΡΑ*
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ